Откриха паметник на загиналите граничари край Елхово

2

На церемонията за откриването присъстваха министърът на вътрешните работи, главният секретар на МВР, директорите на ГД “Гранична полиция“, на ОДМВР в Ямбол и Хасково

Паметник на загиналите граничари младши инспектор Петър Бъчваров и старши лейтенант Илия Великов бе открит днес в Елхово.

"Днес всички ние сме тук, за да почетем паметта на двама достойни мъже. Нашите колеги граничари – младши инспектор Петър Бъчваров и старши лейтенант Илия Великов дадоха живота си в името на дълга - да защитят границата на Република България. Със своя героизъм, саможертва и патриотизъм младши инспектор Бъчваров и старши лейтенант Великов показаха, че девизът на всички граничари „Нито крачка назад, зад нас е България“ не са само думи. С цената на живота си те защитиха своята Родина", заяви министър Стоянов при откриването на паметника, цитиран от пресцентъра на МВР.

В спомените на всички, които ги познаваха, ще продължат да живеят като двама достойни българи, а в историята на Гранична полиция ще бъдат записани с делата си. Застанали пред този паметник, издигнат в прослава на нашите колеги, ние отдаваме смирена почит към тяхната светла памет. Паметникът ще остане завинаги израз на нашето уважение, място, което буди чувство на родолюбие, каза в словото си министърът на вътрешните работи.

Той благодари на всички колеги и граждани, помогнали да се осъществи инициативата на кмета на Община Елхово за изграждане на мемориала – символ на саможертвата на българските граничари. „Вярвам, че с него оставяме и завет към младите хора - винаги да помнят подвига, да бъдат силни личности с ясно изразено патриотично чувство за дълг пред Родината“, бяха заключителните думи на министър Стоянов.

На церемонията по откриването присъстваха главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев, директорът на ГД „Гранична полиция“ главен комисар Антон Златанов, директорите на областните дирекции на МВР в Ямбол и Хасково ст. комисар Иван Русев и ст. комисар Чавдар Георгиев, директорът на РДГП Елхово Динко Динков, кметът на Елхово Петър Киров, близки и колеги на граничните полицаи Бъчваров и Великов, жители и гости на Елхово, които склониха глава в памет на загиналите и поставиха венци и цветя пред мемориала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари