Откриха още 3 тела на изгорелия ферибот край Корфу, вероятно има българи

1
Седмица след пожара за 7 български семейства все още няма отговор - дали техните близки са сред откритите жертви
Седмица след пожара за 7 български семейства все още няма отговор - дали техните близки са сред откритите жертви Видео: NOVA

Расте броят на жертвите от пожара във ферибота край остров Корфу

 Днес бяха открити още 3 тела на загинали пътници, предаде NOVA.

В неизвестност остават трима души.  Единствената официално потвърдена информация към момента е, че 2 от откритите тела са на гръцки граждани.

Останалите трябва да бъдат идентифицирани. За целта се взема ДНК проба от близките им, които все още очакват информация за тях.

Днес е седмият ден на спасителната операция. Шансовете за по-бързо претърсване на кораба бяха да се отворят товарната врата. Това обаче се оказа невъзможно и днес.

Седмица след пожара за 7 български семейства все още няма отговор - дали техните близки са сред откритите жертви.

Причината според гръцките власти  са високите нива на опасни газове.

Междувременно от външното ни министерство обявиха, че се предполага, че три от откритите тела  са на българи.

Виолета Георгополю има заведение за бързо хранене на пристанището в игуменица. Тя познава четирима от сънародниците ни, които се хранят често при нея. Все още има надежда някой от тях да е жив.

 „Първото нещо беше да звъня на всички по телефоните , за да видя дали са добре. Няма да забравя този момент”, разказа тя.  

Това е вторият път, в който Нондас Пиперис оцелява след пожар на ферибот. През 2014 г. на борда на „Норман атлантик”, където в пламъците живота си губят близо 30 души. С

„Този път излязохме от кораба по-бързо и времето беше по-хубаво. Това е вторият камион, който губя в пожар на ферибот. Ще отида до църква и ще запаля свещ”, сподели мъжът.

Най-рано резултат от ДНК експертизите ще има следващата седмица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари