Откриха обновена детска градина „Русалка 2“

4

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев откри ремонтираната ЦДГ „Русалка 2“ в Русе.

Той връчи на директорката Снежана Никова удостоверение за въвеждане в експлоатация на санираното и модернизирано детско заведение.

Министър Вълчев се срещна с кмета на Общината Пламен Стоилов, народния представител от ПП ГЕРБ Пламен Нунев и началникът на Регионалното управление по образованието Росица Георгиев Обсъдени са текущите проекти в образователната инфраструктура, които се изпълняват с европейско финансиране. Беше представен напредъкът по изпълнението на проекта за ремонт на учебните заведения. Дейностите в СУ „Христо Ботев“, ПМГ „Баба Тонка“ и детска градина „Пинокио 1“ ще приключат през месец януари догодина, а ЦДГ „Пинокио 2“ ще бъде готова още този месец.

По-късно, министърът на образованието и науката проведе среща с директори на училища и детски градини, Дискутираха се настоящите и нови програми, както и възможностите за насърчаване на взаимодействието между образователните институции, спортни клубове и кариерно развитие.

Тема на разговора беше и ролята на семейството, учителите и училището във възпитанието, както и проблемите, свързани с вандализма.​

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари