Откриха нов метод за лечение на алергии

1
Откритието може да подпомогне разработването на нови лекарства за превенция на алергии
Откритието може да подпомогне разработването на нови лекарства за превенция на алергии

Откритията са публикувани в списание Cell Reports

Американски учени от Университета на Централна Флорида са открили нов метод за лечение на алергична астма, основан на деактивирането на рецепторите за алергени. Откритията са публикувани в списание Cell Reports, предава БГНЕС.

Досегашните изследователски усилия в лечението на алергична астма бяха насочени главно към въздействие върху цитокините - пептидни молекули, които реагират на алергена и водят до възпаление, както и до повишено производство на слуз и затруднено дишане. Лекарствата, които обикновено се предписват, блокират цитокините и антителата, отговорни за астматичната реакция, но не действат веднага.

Учените вече са открили нов метод, наречен LRC-TriCEPS, който идентифицира рецепторите за алергени и предотвратява алергичната реакция. Той се основава на клетъчния протеин LMAN1, чиято роля в алергията досега не е била призната. Експериментът показа, че алергените от акари от домашен прах и LMAN1 могат да се свържат един с друг на клетъчната повърхност, предизвиквайки възпалителна или алергична реакция. Установено е също така, че взаимодействието зависи от специфични манозни захарни молекули с алергените, причинени от акари от домашен прах.

Откритието може да подпомогне разработването на нови лекарства за превенция на алергии, включително за други често срещани алергени (от полени и плесени), тъй като те също се модифицират чрез добавяне на манозни захари. В момента се провежда друго проучване, за да се потвърди връзката между други алергени и LMAN1.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари