Откриха най-изисканата обществена тоалетна в света

1

Lavatory de la Madeleine в Париж е тоалетна от епохата на Бел епок с витражи и лакирано махагоново дърво

Когато става въпрос за обществени тоалетни, не е задължително външният вид на тоалетната да е впечатляващ. Чистота и практичност са далеч по-важни.

И все пак, една хубава обществена тоалетна никога не е излишна - но каквато и да е, едва ли ще успее да съперничи на Lavatory de la Madeleine в Париж. С витражи, красива керамика и мозайки, месингови кранове и мебели от лакирано дърво, Madeleine е открита през 1905 г. и е великолепен (или по-скоро магнетичен) пример за стила на епохата, пише Dir.bg.

След като е затворена през 2011 г. тъй като не се използвала, Lavatory de la Madeleine е възродена за нова слава. И изглежда наистина чудесно.

Разбира се, тази красота има цена. Посещението на Lavatory de la Madeleine струва цели 2 евро, което е твърде много за обществена тоалетна. Но тя все пак представлява културна ценност. Приемете, че се намирате в музей.

Ако желаете да посетите Lavatory de la Madeleine, ще я откриете близо до църквата от 19 век La Madeleine в Осми район. Най-близката метростанция е Madeleine, линии 8, 12 и 14.

Париж не е единственият град, който може да се похвали с ослепителни обществени тоалетни. В токийския квартал Шибуя архитекти създадоха не по-малко впечатляващи образци.

В сътрудничество с местната управа на Шибуя фондация Nippon реализира проект, наречен The Tokyo Toilet, който се фокусира върху замяната на 17 обществени тоалетни в Шибуя с модерни, достъпни структури.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Ели
    И там лай...ната по малко миришат? Айде ,бе
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари