Откриха фестивала в село Стърмен

0

"Стърмен е закърмен с народната песен и вярвам, че днес ще дадете най – доброто от себе си и ще покажете своя талант. Честит празник и на добър час", каза днес народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев, който поздрави многобройните участници и гости при откриването на фолклорния фестивал „Напевите на Янтра“ в село Стърмен.

"Читалището ви е обновено от няколко години. То е много хубаво и подходящо място за този фестивал. Надявам се съвсем скоро и детската площадка дабъде готова. С грижата на кмета Димитър Славов в следващите години ще се ремонтират и улиците", добави той в присъствието председателя на Общински съвет – Бяла Мариан Антонов, общински съветници, кмета на Бяла Димитър Славов, Нели Димова – кмет на Стърмен и др.

Ще продължим да ви подкрепяме в това начинание. Разчитаме на вас да запазите и разпространявате българския фолклор и занапред, подчерта в обръщението си кметът Димитър Славов.

Фолклорът е нещо, което винаги обединява хората и ще продължи да го прави. Млади и стари са подвластни на тази магия, отбеляза в словото си председателят на Народно читалище „Развитие - 1927“ – село Стърмен Еленка Шишкова.

„Напевите на Янтра“ се провежда за трета поредна година. Макар и трудно, събитието постепенно се утвърждава в регионален план.

Днес на сцената пред читалището се изявяват 35 индивидуални и колективни изпълнители на народни песни и танци от Русенска област.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари