Откриха 2-годишно дете в багажника на кола на Дунав мост

4
Детето било скрито в багажника, тъй като нямало виза за влизане в ЕС
Детето било скрито в багажника, тъй като нямало виза за влизане в ЕС Снимка: БТА / архив

Детето било скрито в багажника, тъй като нямало виза за влизане в ЕС

Гранични полицаи от ГКПП „Гюргево“ откриха в багажника на лек автомобил дете около 2 години. Колата била управлявана от германски гражданин от турски произход, който декларирал, че е дядо на детето.

На 30 август около 10:00 ч. на Дунав мост за влизане в Румъния пристигнал 50-годишен германски гражданин от турски произход, който шофирал лек автомобил „Опел Зафира“, регистриран в Германия.

Заедно с шофьора са пътували още един възрастен – турски гражданин, и двама непълнолетни – германски граждани. При граничния контрол в багажника на автомобила полицаите открили 2-годишно дете, скрито под багажа, предаде Русе Медиа.

Водачът на автомобила представил паспорт на непълнолетния, декларирал, че е негов внук и възнамерявал да пътува с него за Германия. Тъй като детето нямало виза за влизане на територията на Европейския съюз, мъжът го скрил в багажника.

Предвид констатираните факти, на основание румънско-българския протокол, пътуващите в автомобила са предадени на представители на българската Гранична полиция, за да продължат разследванията и да се разпоредят необходимите законови мерки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари