Открадната кутия е била с дарения за онкоболната Нефисе

0
В момента самотната майка е в болница в Истанбул и продължава нейната борба да оздравее
В момента самотната майка е в болница в Истанбул и продължава нейната борба да оздравее Видео: TVN

В Русе откраднаха от аптека кутия с дарения за лечение на онкоболна жена.

Кражбата е извършена от жена на около 60 години, която влязла да си купи чай и докато я обслужват, грабнала кутията и избягала с нея. От полицията разследват случая.

Кражбата е извършена преди две вечери. Вероятно жената предварително е огледала разположението на лекарствата и кутията за дарения в аптеката, информира БНТ.

"Кутията беше сложена до касата, залепена с тиксо… Влязла е жена в аптеката, помолила колежката да даде нещо от складчето, тя си обръща гърба… Чува шумолене и в този момент вземат кутия за дарения. Колежката не е могла да реагира, защото жената е избягала", разказа Евин Даудова, управител на аптеката.

Парите били за лечение в чужбина на Нефисе Хаскова, която се лекува от онкологично заболяване. Преди 3 седмици роднините ѝ дошли в аптеката с молба за съдействие. А хората помагали кой с левче, с два, някои оставяли и по-големи суми.

65-годишна жена е откраднала даренията за Нефисе

"Кампанията се казва „Да помогнем на Нефисе"… Необходима е голяма сума, непосилна за нейното семейство… Даже и да си помисля, че този човек, който ги е взел, е имал нужда от пари, не мога да го приема, защото това е все пак за болен човек", заяви Евин Даудова.

Потресени от случилото се, роднините на онкоболната жена не пожелаха да коментират кражбата. А клиентите на аптеката бяха шокирани.

Пред съседните офиси и на близкото кръстовище има видеонаблюдение и аптекарите се надяват, че крадлата ще бъде заловена, а парите възстановени. За да не губят вяра тези, които даряват, както и тези, които имат нужда от надежда.

В момента Нефисе е в болница в Истанбул и продължава нейната борба да оздравее. "Минаха няколко лъчетерапии, една химиотерапия, която беше много тежка и болезнена за нея. Започна рехабилитация понеже остана неподвижна повече от месец и трябва да стимулират и раздвижат цялото тяло. Ще последват още 3 курса химиотерапии и се молим всичко да приключи благополучно! След тях - оценка на лечението до момента и вероятно трансплантация на стволови клетки. Вярваме, че тя ще преодолее и това изпитание! Благодарим на всички, които не спират да помагат и да ни вдъхват вяра и надежда!", пишат на страницата „Да помогнем на Нефисе", където можете да следите какво е състоянието на младата жена и да се запознаете с начините да ѝ помогнете. Един от тях е по банков път:

Дарителска сметка:

IBAN: BG41RZBB91551058085810

BIC: RZBBBGSF

Нефисе Османова Хаскова

PAYPAL [email protected]

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари