Откраднаха камбаната на параклис в Русе

2

Крадци посегнаха на параклиса "Св. Димитър" в Русе

Днес стана ясно, че параклисът "Св. Димитър" в русенския квартал "Здравец Север" стана обект на кражба. Неизвестни злодеи отнеха камбаната, икони, полилея с украса, радиатор, печка, бравата и ред други вещи от храма.

Сигнал за инцидента беше изпратен до редакцията на Dunavmost от г-н Михаил Криваков. Той изрази загрижеността си за инцидента и призова за бърза и ефективна реакция от страна на полицията.

"Кой се погрижи за параклиса, това ли са българите?" - се запита той, изразявайки съжаление за случилото се.

"Моля от пунктовете за скрап да не вземат камбаната, а да сезират полицията. Пазете параклиса без значение коя душа го е съградила. Тежко и горко на този град и хора. По Родопите такова нещо няма." - добави г-н Криваков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    11
    Интересно
    В дунав мост репортери има статия за параклиса.Там снимките са правени в началото преди обира и той е в съвсем друг вид Има си всичко,свещници,постелки.Кръстовете са изкрали.Има печки за отопление.Сега е ошушкан и следва ред на дървенията и покрива.Ужасни хора.Тежко и горко на тази държава и тоя народ.Господ да ни е на помощ.Да не се чудим защо сме паднали под робство.Състоянието на държавата е било като сега,а хората не са се променили.Амин
  • 5
    10
    Към обирджията
    Нямаш ли свян и страх от бога? Върни всичко каквото си взел,остави го в параклиса.Никой няма да ти каже нищо.Или вече камбанката е нарязана?
  • 6
    9
    Ариес
    Нека духовете да ги преследват в сънищата им и дори докато са будни.
  • 12
    8
    От личен опит
    Планината ражда хора,а полето кратуни.Самата истина е.
  • 10
    7
    Към Иванова
    Благодаря ти Иванова,подсети ме нещо.В района живее точно такова прасе,а други две се въртят от време на време.Ще им задам въпроси при първа удобна възможност.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари