Отказалата дело срещу МВР-насилниците е издигната за европрокурор

0
Вероника Трифонова е покровителствена от бившия главен прокурор Борис Велчев, когото Бойко Борисов нарича „Братиньо“
Вероника Трифонова е покровителствена от бившия главен прокурор Борис Велчев, когото Бойко Борисов нарича „Братиньо“

Прокурор Вероника Трифонова, отказала да образува наказателно преследване срещу полицаите- биячи от колоните зад МС, е била секретарка на бившия главен прокурор Борис Велчев.

Това съобщиха източници от съдебната палата, цитирани от Фрог нюз.

Вчера по време на дебатите в парламента за полицейското насилие стана ясно, че Трифонова е една от одобрените европейски прокурори. Твърди се, че в магистратските среди се знаело за близките отношения между Трифонова и Велчев. Според източниците на медията, докато дамата обслужвала административно кабинета на Велчев, тя завършила право.

През миналата година името на Велчев бе замесено в голям скандал, след като на бял свят излезе таен запис. От него стана ясно, че мъж, чийто глас наподобява този на тогавашния премиер Бойко Борисов води близък разговор с Борис Велчев в качеството му вече на конституционен съдия. Там Борисов се обръща към Велчев свойски, наричайки го „Братиньо“. Твърди се, че за голям „покровител“ на Вероника Трифонова се считал също така покойният вече зам.-главен прокурор и член на ВСС Камен Ситнилски. Той се спомина през 2016 г. след серия от скандали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари