Отиде си "златното момче" на баскетбола Росен Геков

0
Дългогодишното крило напусна внезапно този свят месец преди да навърши 53
Дългогодишното крило напусна внезапно този свят месец преди да навърши 53

Дългогодишното крило напусна внезапно този свят месец преди да навърши 53

Трагедия в българския баскетбол навръх най-тъжния ден за християните – Разпети петък. На 52-годишна възраст внезапно почина Росен Геков – едно от „златните момчета“ в този спорт у нас от 90-те години на миналия век, пише bTV.

Росен Геков е роден на 13 май 1970 г. в София. Възпитаник на школата на ЦСКА. С „червените“ става шампион и носител на Купата на България. Впоследствие облича екипа на „Фикосота“ Шумен, но стига до нов връх в родния баскетбол с „Левски“, под ръководството на Константин Папазов в зората на славния тим на „сините“ през новото хилядолетие.

Росен Геков (с топката)

Снимка: Sportsimages.bg

Със „сините“ Росен Геков триумфира с титлата на България през 2000 г. в епичен финал между „Левски“ и водения от патриарха на варненския баскетбол Симеон Варчев „Черно море“. При „сините“ Геков играе редом до имена като Георги Младенов, Ивайло Равуцов, Любомир Минчев, Хрисимир Димитров, докато на треньорската скамейка са Тити и легендарния Стоян Божанков.

През 2001 г. Росен Геков печели последния си трофей в професионалната си кариера – Купата на България с „Левски“. Малко по-късно окачва кецовете на пирона, заради тежки контузии и се отдава на успешен собствен бизнес, който ръководи умело до последния си земен път.

Поклон пред паметта му!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари