Отиде си творецът професор Христо Стайков

0
Той бе художник и дългогодишен преподавател по графика в Националната художествена академия
Той бе художник и дългогодишен преподавател по графика в Националната художествена академия

Той бе художник и дългогодишен преподавател по графика в Националната художествена академия

Националната художествена академия с огромна тъга съобщава, че ни напусна проф. Христо Стайков, прекрасен и обичан приятел, художник, дългогодишен преподавател по графика в Националната художествена академия, написаха от учебното заведение.

Проф. Христо Стайков Работи в областта на рисунката и класическата графика, основно в техниката суха игла. Реализирал е множество самостоятелни изложби. Негови произведения са собственост на НХГ, СГХГ, галериите в гр. Добрич, Стара Загора, Шумен, Разград, Карнобат, Сливен, Варна, Търговище, Пловдив, Перник, Кюстендил и Кърджали, както и на частни колекции в САЩ, Англия, Швейцария, Германия, Гърция, Кипър, Ангола, Полша, Чехия, Сирия и др. Носител е на няколко награди от общи изложби на СБХ. От 1997 г. е преподавател в специалност „Графика“ в НХА. Заемал е длъжностите завеждащ катедра „Графични изкуства“ и заместник ректор на НХА до 2008 г. През 2010 г. му е присъдено званието „академик“ от Българската академия на науките и изкуствата, секция „Изобразително изкуство“.

Поклон!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    1
    :((((((
    Тъкмо посегнах лъм виното с това че Христо Иванов от Дъ и Бъ е пъкнал и му ковали ковчег специално за него, да не му прищипват хобота, като го заковават ама то се оказа друг човек за огромна жалост.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари