Отиде си онкологът проф. Йордан Тодоров

1
Любимец на пациентите и изключително уважаван от колегите си, той оставя дълбока диря в историята не само на УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ"
Любимец на пациентите и изключително уважаван от колегите си, той оставя дълбока диря в историята не само на УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ" Снимка: БГНЕС

Любимец на пациентите и изключително уважаван от колегите си, той оставя дълбока диря в историята не само на УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ"

От света си отиде известният онколог и лъчетерапевт проф. д-р Йордан Тодоров - една от емблемите на Клиниката по медицинска онкология в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“. Четиридесет и четири години от професионалния си опит професорът е прекарал в болницата.

С тези думи го описват неговите колеги в прощалното си слово.

С дълбока скръб ръководството съобщи, че на 18 юли 2022 г. внезапно проф. Тодоров си е отишъл.

Проф. д-р Йордан Тодоров е роден на 7 април 1936 г. в с. Долни Луковит. Завършва гимназия в София, а след това и Медицинския университет в столицата.

Четири години работи по разпределение в с. Миковица. След това за година и половина е част от екипа на тогавашното Министерство на здравеопазването. В Клиниката по медицинска онкология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ постъпва през 1966 г., при проф. Митров.

Любимец на пациентите и изключително уважаван от колегите си, той оставя дълбока диря в историята не само на УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ", но и на лъчелечението в България като цяло. Днес многобройните му ученици продължават неговото дело и развиват Отделението по лъчелечение и метаболитна брахитерапия към Клиниката по медицинска онкология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“. Дълбок поклон пред един голям човек и лекар”, споделят от Ръководството.

Поклонението пред проф. д-р Йордан Тодоров е на 23 юли 2022 г. от 10:30 часа в Ритуалната зала на Траурен комплекс „Мира“ (кв. "Орландовци", ул. "Заводска" 10).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари