Отец Иван: Всички можем да бъдем по-добри, но явно не искаме

2
"Дяволът много пречи, много е хитър и кара човек да се нервира, ядосва... и тогава Дяволът се радва", каза отец Иван
"Дяволът много пречи, много е хитър и кара човек да се нервира, ядосва... и тогава Дяволът се радва", каза отец Иван Снимка: Bulgaria ON AIR, стоп кадър

Всеки си носи своя кръст, подчерта свещеникът

Разпети петък е денят, в който Исус Христос е разпнат на Кръста, за да изкупи греховете на човечеството. Даваме ли си сметка за саможертвата му във времена на изпитания? 

"Всички можем да бъдем по-добри, но не искаме, явно. Дяволът много пречи, много е хитър и кара човек да се нервира, ядосва... и тогава Дяволът се радва", каза отец Иван пред Bulgaria ON AIR.

"Дяволът изкушава много, но ние не бива да се поддаваме. Най ни изкушава това, което нямаме, но искаме да имаме", добави той.

Според отец Иван вярата в Бога ни помага в такива случаи. "Вярата в Господа ще ни помогне с всичко, Той няма да ни остави, но трябва да вярваме истински в Него и когато кажеш "Така ще бъде" - така ще бъде. Виждаш кое е добро - което дава Бог - и ще го правиш него", посочи свещеникът в студиото.

И подчерта, че всеки си носи своя кръст.

"Бог е дал на всеки човек кръст да носи и този кръст му е таман на неговия гръб. Един умрял и влязъл в Рая. Петър му казал - "Иди си вземи кръста". И той гледа този-онзи и си казал "Ще взема по-големия". Но не могъл да го носи. Петър му казал - "Вземи си малкия кръст", разказа отец Иван

Най-важно е смирението. "Човек трябва да търпи, да се смирява с всичко, което не може да получи. Човек трябва да се стреми да прави добро - правиш ли добро, няма да сгрешиш", категоричен бе събеседникът на Ганиела Ангелова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари