Отчитат резултатите от българското председателство на Дунавската стратегия в Русе

1
Основните приоритети са подобряване на икономическото и социалното развитие и културното сътрудничество, както и адаптиране на стратегията към новите реалности
Основните приоритети са подобряване на икономическото и социалното развитие и културното сътрудничество, както и адаптиране на стратегията към новите реалности Видео: КИС 13

Двудневна конференция "Стратегията на Европейския съюз за Дунавския регион – настояще и бъдеще" се провежда в Русе.

На събитието присъства и първи секретар "Регионална политика" в Постоянно представителство на България в Европейския съюз Вяра Минчева, информира Кис 13.

Специален акцент на форума е ротационното председателство на България на Дунавската стратегия, което започна през 2017 и ще приключи през октомври тази година.

Основните приоритети са подобряване на икономическото и социалното развитие и културното сътрудничество, както и адаптиране на стратегията към новите реалности. По време на българското председателство на Дунавската стратегия са одобрени 14 проекта, които се финансират по различни програми.

Предстои между 17 и 19 октомври в София да се проведе годишният форум на Българското председателство на Дунавската стратегия, на който се очаква да присъстват и двама еврокомисари.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари