От Топлофикация Русе се безпокоят от ниските температури

4
Инж. Севдалин Желев: Не спирайте отоплението заради локдауна
Инж. Севдалин Желев: Не спирайте отоплението заради локдауна

Инж. Севдалин Желев:​ Моля да не спирате напълно отоплението в абонатните станции, на местата, които няма да се посещават вследствие на локдауна

Изпълнителният директор на "Топлофикация Русе" инж. Севдалин Желев отправи съвет към абонатите, използващи централно отопление, във връзка с последната заповед на Министъра на здравеопазването за налагане на 10-дневен локдаун.

„Всички учреждения и фирми, които използват централно отопление и ще затворят поради локдауна, е необходимо да предприемат действия за недопускане на аварии в техните абонатни станции. Безпокоя се от ниските температури до края на месеца, които обещават синоптиците. За това бих искал да се обърна към всички, на които предстои затваряне. Моля да не спирате напълно отоплението в абонатните станции, на местата, които няма да се посещават вследствие на локдауна.

Ако отоплението е напълно спряно, при наличие на минусови температури, е възможно водата в отоплителните инсталации да замръзне, което би предизвикало сериозни аварии. Ако прецените, можете и да заявите спиране на отоплението, но не бива да забравяте да изберете ден и час в края на месеца, когато да се извърши отчет на потреблението.“, обясни инж. Желев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари