От Складова база са взели мерки за ограничаване на запрашването в района

1
След сигнали към РИОСВ е извършена извънредна проверка на място за ограничаване на праховите емисии при разтоварване на въглища
След сигнали към РИОСВ е извършена извънредна проверка на място за ограничаване на праховите емисии при разтоварване на въглища Снимка: Dunavmost / Архив

След сигнали към РИОСВ е извършена извънредна проверка на място за ограничаване на праховите емисии при разтоварване на въглища

Експертите на РИОСВ - Русе съставиха 16 акта за административни нарушения през декември 2022 година.

Шест от тях са на „Оргахим“ АД и „Оргахим Резинс“ АД за нарушения, установени при комплексна проверка на двете дружества в предходни месеци. Останалите актове са съставени на физически и юридически лица за нарушения на Закона за опазване на околната среда, Закона за управление на отпадъците и Закона за чистотата на атмосферния въздух. Директорът на РИОСВ - Русе е издал 7 наказателни постановления на обща стойност 28 100 лева. Сключени са шест споразумения. С този инструмент се дава възможност на нарушителите да заплащат 70% от наложените санкции, което повишава събираемостта им.

Общо събраните суми от РИОСВ - Русе по наложени глоби, имуществени санкции, са 3354,15 лева., по еднократни и текущи санкции – 17 298,68 лева. По сключени споразумения са постъпили 2275 лева. От структурите на Национална агенция по приходите през декември са преведени 1354,15 лева по наказателни постановления.

Общият брой на проверките през декември е 46, от които – 14 са планови, а 32 – извънредни. В рамките на осъществения контрол са дадени 12 предписания за отстраняване на констатирани нарушения.

Във връзка с постъпили сигнали и жалба относно дейността на Складова база за съхранение и търговия с въглища в Русе е извършена извънредна проверка на място. Не са установени нарушения на Закона за чистотата на атмосферния въздух. Операторът на площадката е предприел технически мерки за ограничаване на праховите емисии при разтоварване на въглища.

Проверено е изпълнение на предписание по сигнал от ноември за преобърната цистерна с изтекъл битум в района на село Писанец, община Иваново. При проверката е констатирано, че е извършено почистване на замърсения район.

Спасени са двойка лебеди в безпомощно състояние, открити в жилищна зона на Русе. Птиците успешно са изпратени в Спасителния център в Стара Загора. По преценка на специалистите двойката лебеди след дни са освободени в Бургаския езерен комплекс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари