От какво се интересува Лия Илиева, която изкара 100 точки на матурата?

3
Седмокласничката все пак е ходила и на частни уроци
Седмокласничката все пак е ходила и на частни уроци Видео: bTV

Седмокласничката все пак е ходила и на частни уроци

Интересувам се от високите технологии и искам да се развивам в тази насока след време. Това каза седмокласничката, която през септември ще е в осми клас, Лия Илиева. Само двама седмокласниците в България са постигнали максимален бал от 100 точки на матурите по български език и математика. И тя е една от тях.

Много съм благодарна на родителите си, които винаги са ми помагали и са ме подкрепяли. Естествено, трябва да благодаря и на преподавателите си по математика – г-жа Раденкова и г-жа Атанасова, както и на тези по български език и литература – г-жа Девитлийска и г-жа Маркова, за тяхната всеотдайност и за изключително добрата подготовка“, каза Лия, която е ученичка в 145 училище „Симеон Радев“ в столичния квартал „Младост“, предава bTV.

Момичето, което изкара 100 от 100 точки на матурите, все пак е ходило и на частни уроци. Лия обаче се е научила вече да владее притесненията си преди изпити. „Тъй като цяла година учих упорито и това ми помогна да си кажа, че отивам там, за да покажа какво зная“, допълва тя.

Майката на Лия е учител по немски език и винаги я подкрепя във всичко, а баща ѝ я насочва към математиката. „Много ми харесва българският език, защото това е майчиният ми език, но математиката ми е малко по-интересна“, допълва тя.

Момичето обича да чете фантастика. „Не съм била свидетел на това мои съученици да използват чатбот за написване на домашните си, но предполагам, че има такива. Това е нож с две остриета. Чатботът пише домашните на високо ниво и учителят бързо разбира, че това не е дело на ученика“, обяснява още тя.

Лия е категорична, че трябва да се научи сама да се справя с живота, а не да разчита на изкуствения интелект. „Не винаги ще имаме под ръка някакво електронно устройство, а и ако разчитаме винаги на тях, никога няма да можем да ги подобрим“, обясни тя.

Освен да чете, тя обича да плува и да кара колелета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    плюс минус
    Защо само две деца от хилядите седмокласници получиха максимума от 100 точки!? Децата ли са глупави, или учебната материя е някъде в безкрайността.
  • 5
    1
    Незнайко в Ада
    Направи всичко възможно, докато имаш време да сс спасиш от тази "държава"...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари