От днес всички шофьори трябва да се бръкнат в джоба за нова винетка

0
Годишните винетки за тази година, ще са валидни до 31-ви януари 2018-та
Годишните винетки за тази година, ще са валидни до 31-ви януари 2018-та

От днес всички трябва да шофират с винетните стикери за 2017 година.

Цената на стикерите за леки автомобили, е същата като през 2016-та година - 97 лева за годишна, 30 лева за месечна и 15 лева - за седмична винетка. Всички товарни автомобили над 3,5 тона, независимо от екологичността на двигателя си и категорията, плащат дневна винетка от 21 лева. Годишните варират от 808 до 1743 лева. Месечните от 80 до 174 лева, а седмичните - от 40 до 87 лева.

От Агенция "Пътна инфраструктура" напомнят, че при закупуването на стикера, шофьорите трябва да изискват касова бележка с вписан регистрационен номер на превозното средство, която трябва да се пази. Припомня се, че годишните винетки за тази година, ще са валидни до 31-ви януари 2018-та. След тази дата, стикерите ще важат от дата до дата, а не както до сега, до края на месец януари, следващата година.

Според новите промени в Закона за движение по пътищата, всеки, който пътува без винетка, вече ще заплаща компенсаторна такса, която ще дава право да довърши пътуването си в рамките на 24 часа. Размерът на таксата, ще бъде определен от Министерския съвет, в зависимост от вида на пътното превозно средство.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари