От днес се подават заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия

0
Общинска администрация Русе ще уведомява избирателите по телефон или имейл
Общинска администрация Русе ще уведомява избирателите по телефон или имейл

От днес до 31 март включително карантинираните граждани могат да подадат заявление, за да гласуват с подвижна избирателна кутия.

Това право ще имат избирателите с постоянен, съответно настоящ адрес (ако след подаване на заявление са били вписани в избирателен списък по настоящ адрес), които към 4 април 2021 г. са поставени под задължителна карантина или задължителна изолация съгласно Закона за здравето.

Заявление Приложение № 1 може да бъде подадено:

  • саморъчно подписано от избирателя и подадено в Зала 1 в сградата на Община Русе на пл. „Свобода” № 6 между 9:00 и 11:30 и 13:30-17:00 ч. от пълномощник с пълномощно в свободен текст, лично, по пощата или по факс;
  • подписано и подадено от пълномощник с пълномощно в свободен текст, лично, по пощата или по факс;
  • заявление, подадено на електронната поща [email protected], без да се изисква квалифициран електронен подпис;

Към заявлението за гласуване в секция за гласуване с подвижна избирателна кутия на избиратели не се прилагат документи, освен пълномощно.

Преценката дали избирателят отговаря на условията да гласува с подвижна избирателна кутия се извършва от общинската администрация възоснова на проверка в съответната Регионална здравна инспекция или Националната информационна система за борба с COVID-19.

Общинска администрация Русе ще уведоми заявителя за включването му в избирателния списък за гласуване чрез подвижна избирателна кутия по телефон или чрез електронната поща, посочени в заявлението му.

Подвижна секция за гласуване с подвижна избирателна кутия ще се образува, когато до 31 март са подадени не по-малко от 10 заявления от лица, които отговарят на изискванията за гласуване.

Информация и справки по избирателни списъци – в Зала 1 и на тел. 082/881-612 и 082/ 881-671.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари