От "Да, България" настояват общински съветник в Плевен да подаде оставка

0
От партията свалиха доверието си от Павлин Стефанов, тъй като не толерира "противозаконни деяния и поведение в разрез с добрите нрави"
От партията свалиха доверието си от Павлин Стефанов, тъй като не толерира "противозаконни деяния и поведение в разрез с добрите нрави" Снимка: Плевен каза "Да, България" / Facebook

От партията свалиха доверието си от Павлин Стефанов, тъй като не толерира "противозаконни деяния и поведение в разрез с добрите нрави"

Общинското ръководство на "Да, България" призовава общинският съветник в Плевен Павлин Стефанов да подаде оставка. Това се казва в прессъобщение на "Да, България", според което при инцидент на 29 февруари той е бил задържан от полицията в Плевен.

Ръководството на партията сваля политическото си доверие от Стефанов и категорично заявява, че не толерира противозаконни деяния и поведение в разрез с добрите нрави, се казва още в позицията на "Да, България".

"При подобно събитие и при подобно действие на наш представител, без значение на какво ниво в управлението, е морален акт и негово задължение да подаде оставка от заеманата позиция. Факт е, че към този момент Павлин Стефанов отказва да се оттегли от Общинския съвет, въпреки че има основания това да се случи предвид неморалните и противоправните му действия. Това, че има споразумение с прокуратурата по безспорен начин доказва, че има извършено престъпление, за което той е признал", каза народният представител от "Продължаваме промяната – Демократична България", избран от 15-и МИР - Плевен, Свилен Трифонов, предаде БТА.

Депутатът допълни, че независимо от това, че Законът за местното самоуправление и местна администрация позволява Стефанов да изпълнява функциите на общински съветник, той няма как да продължи да бъде техен представител, защото имат устав и неговите действия са крайно разминаващи се с него.

Народният представител посочи, че общинският съветник отказва да разговаря с него. "Имахме само писмена кореспонденция, като той счита, че няма основание да напусне Общинския съвет, но ние го призоваваме да направи това, защото е поел ангажимент към структурата, благодарение на която е влязъл в този Общински съвет, а тя сега оттегля доверието си от него", каза още Трифонов. По думите му дори Стефанов да остане в Общинския съвет на Плевен, той няма да представлява избирателите на "Да, България".

Агенцията е потърсила за коментар Павлин Стефанов, но до момента не е успяла да се свърже с него.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари