От 2025 година ще имаме право да се откажем от мобилни услуги без да дължим неустойки

0
Условието е мобилният оператор да е обявил вдигане на цените спрямо инфлацията
Условието е мобилният оператор да е обявил вдигане на цените спрямо инфлацията

Условието е мобилният оператор да е обявил вдигане на цените спрямо инфлацията

Една дълга борба е към своя край - очакванията са от догодина да имаме право да се откажем от мобилни услуги, стига мобилният оператор да е обявил индексация спрямо инфлацията и това ще може да се направи без неустойка. Това става ясно след провели се срещи между КЗП и телекомите.

От 2025 г. в случай, че е приложена индексацията, потребителите имат 30-дневен срок в който може да се откажат от услугата без никакви условности и без да заплащат каквито и да е неустойки от договора, който е сключен с мобилния оператор. Това коментира в студиото на "Денят започва" на БНТ Стоил Алипиев - председател на Комисията за защита на потребителите.

"В споразумението са уредени две неща - първото е правото на отказ на потребителите от договора, за което не съществуват никакви законови лостове и механизми, с които да принудим търговеца да се съгласи с това нещо по съдебен ред. А второто е постигане на абсолютна реципрочност на правата на потребителите в отношенията, когато цените се индексират вследствие на обективни причини, както е в случая - натрупана инфлация", поясни Алипиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    "Смях"
    Че то после към кой оператор да се запишеш, след като всички частни чуждестранни телекоми са едни и същи много алчни към абонатите? А защо НЯМА държавен мобилен оператор??? То и държавно енелро дружество няма, и трите са чуждестранни.
  • 6
    1
    Мунчо
    Защо от 2025г.? Дотогава има 9 месеца. А може пък тогава това споразумение да не действа, а само засега да се замете проблема.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари