Освободиха задържаните за фалшивите сертификати лекари, арестуваха нови

0
За 24 часа бяха задържани трима лекари и един зъболекар
За 24 часа бяха задържани трима лекари и един зъболекар Снимка: Plovdivski novini

Четиримата задържани за издаването на фалшиви сертификати за ваксиниране срещу Ковид медици са освободени, но разследването продължава и има нови арестувани.

Това съобщи зам.-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев, но отказа да уточни колко и какви са хората, които са в ареста към момента, предава в. "24 часа".

Вчера от Районна прокуратура - Пловдив, обявиха, че са засекли мащабна схема за издаване на зелени сертификати на българи, които са били в чужбина в момента на вписаната в регистъра ваксинация. Издадените фалшиви документи са общо 250 - 50 в имунизационния център в болницата в Асеновград и 200 в медицинския център "Света Елисавета" в Раковски. За 24 часа бяха задържани трима лекари и един зъболекар. "Те са разпитани в качеството им на свидетели, взети са образци от подписите им - графични и електронни. Разпитите в Икономическа полиция продължават и фактическата обстановка се променя буквално с часове", каза още Атанас Илиев.

Повечето привикани за разпит с охота разказвали какво се е случвало. Икономическа полиция иззе от двата имунизационни центъра над 20 000 декларации за съгласие, каквито всеки подписва пред поставянето на ваксината. Те се преглеждат документ по документ, за да се установи дали подписите са истински и дали хората са били в България към деня на имунизацията.

Според прокуратурата фалшивите сертификати се търгували на цени от 200 до 400 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари