Освободиха предсрочно параолимпиец, убил приятелката си в Южна Африка

0
Оскар Писториус получи наказание от 13 години и 5 месеца затвор
Оскар Писториус получи наказание от 13 години и 5 месеца затвор Снимка: ЕПА/БГНЕС

Оскар Писториус получи наказание от 13 години и 5 месеца затвор

Бившият лекоатлет Оскар Писториус беше освободен от затвора преждевременно и условно, съобщиха от Наказателния департамент в Република Южна Африка в петък, предаде ДПА. Това става почти 11 години след убийството на тогавашната му приятелка Реева Стеенкамп. 37-годишният Писториус вече е условно освободен и е в дома си, казва се в кратко съобщение на властите, предаде NOVA.

Атлетът, участвал на Олимпийски и Параолимпийски игри, уби 29-годишната юристка и модел Стеенкамп с четири изстрела през вратата на банята. Това стана във вилата му в Претория в нощта на Свети Валентин през 2013 г.

Писториус, чиито два крака са ампутирани от детството, бе осъден на 13 години и 5 месеца затвор след дело в Южна Африка, което бе следено с интерес от целия свят.

По време на процеса атлетът поддържаше версията, че е стрелял няколко пъти, защото е объркал приятелката си с крадец. Но съдът отхвърли твърденията му и го призна за виновен за убийството.

Миналия ноември, след близо 9 години в затвора, му бе отредено условно освобождаване, след като той вече е излежал минималната присъда според законите на страната. Неговият изпитателен период ще продължи още 5 години, като ще бъде следен изкъсо от властите. В момента на убийството Писториус бе на върха на кариерата си и имаше шест златни медала от Паралимпийските игри през 2012 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари