Митьо Очите излиза на свобода срещу гаранция от 20 000 лева

0
Пети фалстарт на делото срещу Митьо Очите
Пети фалстарт на делото срещу Митьо Очите Снимка: БГНЕС / архив

Състоянието на Желязков е животозастрашаващо, категорични са лекарите

За пети път делото срещу Димитър Желязков не успя да тръгне в Софийския градски съд.

Причина за поредното отлагане беше заболяване на един от подсъдимите, информира БТА.

Желязков е обвинен като ръководител на организирана престъпна група, занимавала се с изнудване, принуда чрез заплахи, палежи и разпространение на наркотици. Прокуратурата твърди, че групата е действала от януари 2013 г. до 2 август 2018 г. в Бургас, Ямбол, Несебър и Слънчев бряг.

Димитър Желязков (известен като Митьо Очите) беше арестуван в Турция през август 2018 г., няколко месеца по-късно бе екстрадиран в България. Делото срещу групата не започна в спецсъда и след закриването на институцията бе изпратено в Софийския градски съд.

Заради тежкото му здравословно състояние, съдът го освободи от домашния арест срещу парична гаранция от 20 000 лева. Трима лекари днес обясниха, че Желязков има сериозни проблеми - сърдечни и стомашни. Според експертите състоянието му може да се вложи рязко във всеки момент, а това може да налага спешния му прием в болница.

Състоянието на Желязков е животозастрашаващо, категорични бяха лекарите. Той има срок от 15 дни да внесе паричната гаранция и едва тогава, при условие, че прокуратурата не е против, може да излезе от дома си.

Съдът записа в мотивите си, че никога Димитър Желязков не е ставал причина за отлагане на процеса, освен това е под домашен арест от четири години и половина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари