Остров Св. Анастасия събра тамплиерите за древен християнски ритуал

1
Тамплиерски ритуал на остров "Света Анастасия"
Тамплиерски ритуал на остров "Света Анастасия"

Апостолската мисия на Св. Андрей Първозвани бе възкресена от Ордена при самия морски бряг.

Изнесен Тържествен ритуал на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим – Велик Приорат България възкреси историята на остров Света Анастасия в Черно море като люлка на ранното християнство. Съборът бе почетен от Негово Превъзходителство ген.майор Румен Ралчев – Велик Приор на Велик Приорат България.

За церемонията с кораба „Анастасия“ от бургаския бряг поеха рицари, дами и техните постуланти от командериите в София, Варна, Бургас, Разград и Дупница.

Управителят на о.Св.Анастасия г-н Павлин Димитров изнесе доклад на тема „Св.Андрей Първозвани – първият покръстител на нашите земи“. Бе приет с встъпителен ритуал и провъзгласен за постулант  нов член на командерията в Бургас.

Преди официалната част тамплиерите бяха посрещнати на острова от стражници, с развят български трикольор, за да се знае, че това е наша неприкосновена земя. При портите на манастира благородна дама на Ордена и нейната постулантка ги очакваха с червено вино,  пита и сол - по древна рицарска традиция. Гостите направиха кратка обиколка на 8-е декара суша в морето, разгледаха манастирската част и реставрираната църква, а след това опитаха островни гозби и напитки.

Ритуалът приключи със запалването на няколко десетки факли в памет на Великия магистър на Ордена Жак Дьо Моле, 700 години след зрелищната екзекуция със изгарянето му на кладата.

Източник: flagman.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари