Оставиха в ареста шофьора, погубил Стела

1
Господин Господинов бе категоричен, че не употребява наркотици
Господин Господинов бе категоричен, че не употребява наркотици

Господин Господинов бе категоричен, че не употребява наркотици

Окръжен съд Сливен постанови постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража" срещу 24-годишния шофьор, който на автомагистрала Тракия, след Нова Загора, връхлетя върху лек автомобил в аварийната лента и уби на място 23-годишната Стела Маринова и рани тежко още две. Шофьорът отрече да е употребявал наркотици, информира БНР.

Пред медиите обвиняемият Господин Господинов бе категоричен, че не употребява наркотици и обяви, че апаратът не е отчел правилно.

Стоян Радев / БНР

Роднините на шофьора дойдоха пред съдебната зала. Те казаха, че той не приема наркотици, но е пил хапчета за страхова невроза, които в момента на катастрофата не е приемал.

Те отрекоха Господинов да има и толкова много пътни нарушения.

Адвокатът на обвиняемия Венко Павлов каза, че ще обжалва решението на Окръжния съд. Според разказа на подзащитния му до инцидента се е стигнало, след като той се загледа по полицейски патрул.

Обжалването на мярката е насрочена за 6-ти октомври пред Апелативен съд – Бургас, от където са жертвата и пострадалите жени.

Един преждевременно прекършен живот

23-годишната Стела е работела в известно заведение на брега на морето в Бургас, след което е трябвало да замине за последно към Варна, за да завърши последния семестър от бакалавърската си степен в Икономическия университет.

Приятели я описват като човек с голяма усмивка, винаги готова да помогне и винаги намираща начин да подобри настроението на близките си. „Обичаше да се забавлява, беше енергична. Добър човек. Много ни е тъжно...”, споделиха нейни приятели.

Вчера около 10:40 часа, в района на км 236 от АМ „Тракия” автомобилът, с който Стела и три нейни приятелки са се придвижвали, е аварирал. Навлизайки в аварийната лента и излизайки от Форд Фокуса, четирите млади момичета са се чудели как да се справят с проблема, когато внезапно товарен камион ги връхлита в гръб.

Стела не е имала нито време, нито шанс да реагира, загинала е на място. Останалите момичета са успели да се разминат, но не леко - две от тях са с тежки наранявания и са транспортирани към УМБАЛ - Стара Загора в критично състояние. Четвъртото момиче се е разминало почти невредимо и е имало възможност бързо да позвъни на спешния тел. 112, въпреки шока от случилото се.

Шофьорът на товарния автомобил е тестван на място с дрегер за алкохол, като пробата е била отрицателна. Но тестът за наркотици е отчел метамфетамин. Той е от София. Господин Господинов бе задържан за 72 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    ...
    Добре бе! Като не си бил надрусан, тогава защо затри момичето бе? За предумишлено убийсто трябва да лежиш. Пътищата ни се напълниха с безмозъчни, които като тръгват на някъде с МПС не мислят, че ще трябва да спират. Тест за интелигентност преди издаване на шофьорска книжка!
  • 0
    1
    Мартин
    Още един чист мангал убиец!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари