Осман Октай: Борисов ще управлява 4 години, ако получи подкрепата на БСП и ДПС

0
Политическият анализатор е категоричен, че утре ще има избор на председател на парламента и точно "хартиената коалиция" ще подкрепи кандидатурата на ГЕРБ
Политическият анализатор е категоричен, че утре ще има избор на председател на парламента и точно "хартиената коалиция" ще подкрепи кандидатурата на ГЕРБ

Политическият анализатор е категоричен, че утре ще има избор на председател на парламента и точно "хартиената коалиция" ще подкрепи кандидатурата на ГЕРБ

"Ако Борисов не получи подкрепата на ДПС и БСП - 128 мандата, правителство просто няма да има. И ако я получи ще управлява 4 години".

Това заяви в Студио Actualno политическият анализатор и един от създателите на ДПС Осман Октай.

Припомняме, че президентът Румен Радев свиква новоизбраното 49-о Народно събрание на първо заседание утре (12 април).

Само улични събития и протести могат да разклатят такова управление, смятай Октай и е категоричен, че ГЕРБ искат да администрират и подготвят местните избори и затова толкова много държат да са във властта.

По думите му в момента има два центъра на властта: "Единият център е около президента - година и половина вече, две почти със служебното правителство, другият - масонската ложа, наречена кръга "Слънце" около Герговци (бел.ред.: Георги Гергов) в Пловдив. Абсолютно не е случайно, че президентът отива в Пловдив при Гергов и зад тях е Митрофанова. Тези неща не са случайни. Трябва хората да ги знаят".

"Този център днеска коли и беси. Този център прави всичко възможно със своите действия миналото лято да пришпори за един ден консултациите и бързаше да назначи служебно правителство, а след 2 октомври каза, че понеже управлява служебно правителство вече няма да бърза. Тогава казах, че в средата на март ще бъдат новите избори, не познах с две седмици. Вечерта на изборите ви казах - "ще свика още в сряда". Сакън годежниците от партиите да не свърша някоя работа зад гърба му и да му отнемат служебното управление", коментира Октай.

Според прогнозата на политическия анализатор следва много бързо раздаване на мандати от страна на президента:

"В сряда (утре - 12 април) ще чуем речта на президента. Той преследва две неща - "парламентът не върши нищо". По този начин започва да работи за президентско управление на страната".

Октай е категоричен, че утре ще има избор на председател на парламента и точно "хартиената коалиция" ще подкрепи кандидатурата на ГЕРБ: "Още във вторник президентът ще извика за консултации партиите. Този път ще ги вика в рамките на няколко дни и ще видим, че до 20 април той ще покани Бойко Борисов и ГЕРБ и ще им връчи мандата. Какво се случва по конституция? Кандидат за министър-председател да получи мандата. Той има 7 дни - или трябва да върне мандата или да отиде с готова структура и да представи кабинет. Това му дава още седмица време, за да разговаря с всички и да внесе предложението в кабинета" каза още Осман Октай.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    до 1
    Кога за последно си виждал бунтове в Булгаристан?
  • 2
    1
    ЗАКРИВАЙ
    4 години? още на втората ще има всенародни бунтове :D
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари