Още жертви на бияча от Русе

6
Недоволството в Русе не стихва
Недоволството в Русе не стихва

Недоволството в Русе не стихва

Нападателят, който възмути с жесток побой над момчета в Русе, е задържан, разказва NOVA. Окръжната прокуратура в града разследва непълнолетния младеж.

Вчера в социалните мрежи бе публикуван видеоклип с кадри с насилие. Извършителят на няколко побоя е непълнолетен, имал е подобни прояви през годините и затова ще остане в ареста за 72 часа. Младежът е ученик в спортното училище на Русе.

Оказа се, че жертвите на бияча са повече от 15. Това предизвика и няколко протеста в крайдунавския град.

Кристо е на 16 години. Той също е бил жертва на насилие от страна на Махмуд. През юни, докато бил навън с приятели, отнякъде се появил насилникът и започнал да го блъска. Момчето обясни, че към онзи момент не познавал нападателя си. „Според него аз не съм се държал както трябва с хората, с които съм излязъл”, сподели момчето. Кристо разказа още, че тръгнал да се прибира, но непознатият бияч го проследил, започнал да го обижда и да го рита, ударил го и два пъти в кръста. Саморазправата продължила и пред входната врата на пострадалия. Насилникът дори взел ключовете му от дома.

Майката на Кристо – Десислава Георгиева, заяви, че сигнал в полицията не е подавала. След като видяла клипа в интернет обаче, веднага го свързала с насилието над сина й.

Зам.-директорът на училище "Майор Атанас Узунов”, чийто възпитаник е Махмуд, Гергана Неделчева, сподели, че не са ѝ извести агресивни прояви на момчето по време на учебния процес. Станал ясен обаче случай на арогантно поведение на ученика към учител в учебното заведение. „Вербално агресивен е бил, обиждал е колега”, каза тя. Неделчева обясни, че на педагогическия съвет, който ще се проведе днес в спортното училище, ще бъде наложена санкция на дванайсетокласника – преместване в самостоятелна форма на обучение и изключване от олимпийското звено. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    11
    русенец
    Считам, че е крайно да затворим едно училище заради един малограмотен и нагъл негодник. Все пак в това училище са учили и учат редица шампиони, надяваме се и в бъдеще да учат такива младежи и девойки. Не бива заради една бълга да горим юргана.
  • 7
    10
    Бивш
    Някой от РУО, би ли аргументирал необходимостта от ''Спортното училище '' и има ли нужда Русе от него ?
  • 17
    9
    Йосиф
    Съжалявам за коментара но майка му гаранция е някоя тъпа амуджа, която като нищо ще се окаже катализатор на агресията му или баща му я е пребивал и подчинявал пред него и той светкавично прихваща формата на разправа и доминация. Ама малцинствата са си така, не блестят с особена интелектуална обремененост, по-първични сз.
  • 13
    8
    Ало, майката
    какъв пример давате на сина си, да търпи насилието, а не да се изправи срещу него. Запитвали ли сте се каква травма има у сина ви, и пострадалите всички след него деца, защото ако вие бяхте подали сигнал, можеше и да не се стигне до случая с клипа и кой знае още колко други случаи. Вие сте една куха лейка, била да си изрази гражданската позиция, а каква позиция сте заели спрямо собственото си дете - позицията на жертвата, вие възпитавате това у него, след като не сте го подкрепили в търсенето на справедливост.
  • 11
    7
    До майката
    как така няма да подадете жалба,/сигнал/ вие ставате съучастник в трупането на сила и безнаказаност от бияча и косвено сте допринесли за това, което се случи с момчето от клипа. Всички които са мълчали са със същия принос
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари