Още седем не искат да са депутати

0
Отказали са се се 4-ма от "Воля" и 3-ма от ДПС
Отказали са се се 4-ма от "Воля" и 3-ма от ДПС Снимка: Снимката е илюстративна

Още 7 души, избрани за депутати на изборите на 26 март, са поискали да не влизат в парламента, става ясно от сайта на ЦИК.

Заявление да не бъдат обявявани за избрани за депутати са подали четирима от “Воля” на бизнесмена Веселин Марешки и трима от ДПС.

Отказ от депутатската банка от “Воля” са заявили: Цветелина Лучкова от пловдивската листа, Калинка Славова - кандидат от 23-и МИР в София, и двама от листата в Пловдив - област - Владимир Александров и Елена Аксиева.

И при тримата, без Аксиева, е сработил феноменът 6/6 и те са пренаредили листите с преференции. Според близки до водачката на листата на Пловдив - област Елена Аксиева причината за отказа е напреднала бременност.

Тя е съпруга на един от собствениците на охранителна фирма ДАИКС - Атанас Пешев, и е дъщеря на Стефан Аксиев, който е работил в областната полиция в Пловдив. Била е фотомодел.

Искане за изключване от списъка с кандидати за народни представители е подала евродепутатът и бивш екоминистър Искра Михайлова. Тя беше втора в листата на ДПС в Пазарджик.

Фатма Исаева - девета в листата на ДПС в Пазарджик също е депозирала отказ.

При нея сработи феноменът 9/9 и тя получи над 8,2% преференции, като така измести втората Искра Михайлова. И двете обаче се отказаха от парламента.

Същият е случаят и с Пламен Петров - девети в листата на ДПС в Добрич. Заради феномена 9/9 той получи над 8,2% преференции и измести втория Исмет Абил. Преди това от парламента се отказаха други трима.

До края на деня в събота пък 12-те, избрани от два района, трябваше да заявят пред ЦИК откъде искат да са народни представители.

Както “24 часа” писа, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще влезе в парламента от Пловдив, а не от 25-и МИР в София, за да освободи място за Румяна Бъчварова.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е избрал да влезе от Търново, Томислав Дончев - от Габрово, а Владислав Горанов - от 24-и МИР в София.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов ще е депутат от 23-и МИР в София, а при ДПС - лидерът Мустафа Карадайъ - от Кърджали, Делян Пеевски - от Пазарджик, а Камен Костадинов от Бургас.

Окончателният списък на новите 240 депутати ще бъде обявен утре от ЦИК

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари