Още много дни с дъжд до края на месец май

0
15-дневна прогноза за времето на НИМХ
15-дневна прогноза за времето на НИМХ

15-дневна прогноза за времето на НИМХ

Ще има още много дни с дъжд и гръмотевици до края на месец май. Това показва 15-дневната прогноза за времето на НИМХ. В сряда жълт код за значителни валежи важи в много области на Западна и Централна България.

Небето често ще бъде покрито с облаци. Ще има и валежи от дъжд, на повече места ще вали в Западна и Централна България. В отделни райони валежите ще са временно интензивни и значителни по количество, съобщи bTV.

Снимка: bTV

Ще духа слаб, в Източна България до умерен, вятър, от изток-югоизток. Днес ще бъде по-хладно от вчера - максималните температури ще бъдат между 13° и 18°.

През следващите дни температурите плавно ще тръгнат нагоре. Няма да липсват слънчеви часове, но все още ще има и места с валежи. През почивните дни и в началото на новата седмица ще има условия за гръмотевични бури.

Снимка: bTV

От вторник температурите отново ще тръгнат надолу и до края на месеца ще бъдат по-ниски или близки до обичайните за тази част от годината. Ще остане с чести краткотрайни валежи и гръмотевични бури. В самия край на месец май очакванията са за повишение на температурите и за много часове със слънце.

Още в понеделник от НИМХ предупредиха, че седмицата започва със значителна облачност над страната с краткотрайни валежи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари