Още четирима мъже с коронавирус починаха в Русе

2
Съболезнования на близките!
Съболезнования на близките!

По-малко оздравели и повече заразени с COVID-19 за изминалото денонощие в област Русе.

Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. За последните 24 часа на територията на област Русе са регистрирани 24 нови случая на COVID-19, а излекуваните са 10. 10 от новите случаи са от община Русе. От останалите 14 случая деветима новозаразени има в община Бяла, трима в Две могили и двама в Иваново. В населените места от общините Борово, Ветово, Сливо поле и Ценово няма констатирани новозаболели.

Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7101, а излекуваните 5554. Активните случаи са 1194. По последни данни към момента общо 272-ма души се намират на лечение в болниците от региона, като 39 от тях са в реанимация.

Същевременно за последното денонощие са починали още четирима мъже с положителен тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 353, като 214 от тях са мъже, а 139 са жените. Всички те са на възраст между 27 и 98 години.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на пето място по заболеваемост в страната след София (столица), Пловдив, Варна и Благоевград. След Русенско се нареждат областите Плевен, Бургас и Велико Търново. Без новозаразени е само област Кърджали.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

По-късно през деня очаквайте и актуална информация относно предстоящото започване на ваксинацията срещу COVID-19 в област Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари