Още 8 души загубиха битката с коронавируса в Русе

0
Така смъртните случаи от началото на пандемията до сега минаха 700
Така смъртните случаи от началото на пандемията до сега минаха 700 Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Така смъртните случаи от началото на пандемията до сега минаха 700

Близо два пъти повече оздравели отколкото заразени с COVID-19 за последните 24 часа в област Русе, отчитат от Регионалната здравна инспекция.

Новите случаи в региона са 106, а излекуваните 209. 87 от заболелите през изминалото денонощие са от община Русе. Девет новозаразени има в Бяла, четирима в Сливо поле, трима в Две могили, двама в Иваново, както и един в Ценово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 12447, а преболедувалите остават 9712. Активните случаи са 2029. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 415 души, като 52-ма от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 92, от които четири са за интензивно лечение.

За последното денонощие са починали още шест жени и двама мъже с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 706, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 409 от тях са мъже, 297 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на осмо място по заболеваемост в страната. За изминалите 24 часа няма област в страната без нови случаи, като с най-малко е Търговище – 18.

До момента в областта са извършени 14944 имунизации, като повторна доза са получили 3045 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. За последното денонощие са извършени 192 имунизации.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари