Осем вагона дерайлираха на гарата в Дупница

0
Инцидентът станал към полунощ при навлизане на товарната композиция, превозваща цимент във вагони и цистерни
Инцидентът станал към полунощ при навлизане на товарната композиция, превозваща цимент във вагони и цистерни Видео: БГНЕС

Осем вагона от товарна композиция дерайлираха тази нощ на влизане в гара Дупница, няма пострадали, нанесени са значителни щети на инфраструктурата - релсов път, контактна мрежа и вагони, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Инцидентът станал към полунощ при навлизане на товарната композиция, превозваща цимент във вагони и цистерни, от основния в четвърти коловоз на гара Дупница. Там има плавен ляв завой. Дерайлирали са вагоните след локомотива, първите 4 от тях са цистерни, които са се преобърнали. Едната от тях е с колелата нагоре. Останалите четири вагона се блъскат в дерайлиралите цистерни, един от тях е извън релсите. От останалите са наклонени, разпилян е товарът от торби цимент.

Разкъсани са траверсите и релсите на коловоза, има откъснати междуосия на вагоните, съборен е и стълб на контактната мрежа. Районът на катастрофата е като след бомбардировка. Първата цистерна се е опряла върху друг влак, намиращ се на 5-ти коловоз. Локомотивът на товарната композиция не е дерайлирал.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари