Осем пожара са гасили огнеборците през почивните дни в Русенско

0
Освен пожари, русенските огнеборци са отреагирали и на запален автомобил, пламнала тераса и заклещен на дърво мъж
Освен пожари, русенските огнеборци са отреагирали и на запален автомобил, пламнала тераса и заклещен на дърво мъж

8 сигнала за произшествия са отработили дежурните екипи на РДПБЗН през почивните дни - сред тях и заклещен на дърво мъж

В събота за времето от 08:36 до 09:15 часа, служители на Първа РСПБЗН са пратени на сигнал за пожар в лекотоварен автомобил „Форд Транзит“ в гр. Русе на ул.“Антим“. До пристигането им на адреса, запалването е било потушено на площ около един кв.м от служител на бензиностанция. При инцидента са били нанесени щети на електрическата инсталация на превозното средство.

Вечерта същия ден в 18:28 часа екип служители от ССОД – Русе са отишли на адрес на ул. "Братя Обретенови" до ж.п. музея, откъдето се е получило обаждане за заклещен на дърво мъж. Човекът е бил свален от спасителите и предаден на ЦСМП.

В неделя между 12:58 и 14:35 часа екип беленски огнеборци са работили по гасенето на пожар в сухи треви и храсти на площ от около 50000 кв.м. в землището на гр.Борово. Пожарът е изгасен без щети.

Вечерта между 19:29 и 21:45 часа един екип от РСПБЗН – Две могили е оказал съдействие за премахване на лек автомобил „Дачия“ от жп релси на прелез в района на с. Табачка. При преминаване през релсите колата била ударена от локомотив и водачът на МПС-то бил пострадал с леки наранявания. Локомотивът и релсите са освободени и движението на влаковете е било възобновено.

Вчера, за времето от 16:20 до 17:30 часа, два екипа на Първа районна служба в Русе са участвали при ликвидиране на възникнало горене в тераса на апартамент в русенския кв. „Чародейка“ - в бл. 402. Запалването е потушено на площ около 2 кв.м. При оглед на местопроизшествието е установено, че в ъгъла на терасата е имало струпани доста горими материали, а под тях електрически контакт, за който стопанката не е знаела. Точно на това място е имало и най-големи щети от интензивно горене. Стопанката обяснила, че е излязла от апартамента около 16:00 часа, като преди това не е извършвала никакви дейности, свързани с нагревателни уреди или палене на огън. Предполага се, че причина за инцидента е възникнало късо съединение.

Екип от РСПБЗН – Сливо поле, вчера от 17:49 до 19:15 часа е гасил запалване в суха треви и храсти в с. Кошарна. Горенето е ликвидирано на площ около 1 100 кв.м., без щети. Междувременно, от 18:13 до 18:45 часа, пожарникари от Първа РСПБЗН в Русе са ходили да гасят запалени отпадъци на нерегламентирано сметище на ул. Кръстец. Там пожарникарите са заварили да горят оставени запалени, без надзор, битови отпадъци. Горенето е ликвидирано на площ около 10 кв.м. Малко преди 9 часа снощи служители на регионалната дирекция са пратени и по сигнал за отстраняване на паднал клон на пътно платно на ул. Флотска в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари