Осем души с КОВИД-19 са починали през последната седмица в Русенско

0
Броят на новозаразените пък е нараснал над два пъти в сравнение с предходната седмица
Броят на новозаразените пък е нараснал над два пъти в сравнение с предходната седмица

1.8 пъти по-висока е заболеваемостта от COVID-19 в страната през тази седмица в сравнение с предходната.

Това показва анализ на данните от Единния информационен портал. За периода от понеделник до днес в страната са регистрирани 15282 случая на коронавирусна инфекция, което е с малко над 6800 души повече в сравнение с периода между 19 и 25 октомври. Тогава общо за страната бяха установени 8454 случая.

През отиващата си вече седмица бяха отбелязани два абсолютни рекорда, които влязоха в мрачната статистика. Първо на 27 октомври за едно денонощие бяха обявени 42 смъртни случая на хора с положителен PCR тест, а на 31 октомври само за 24 часа се стигна до рекордната бройка от 2891 новозаразени в страната.

Така бройката на починалите само за отминаващата седмица се увеличи със 79 души спрямо предходната, което означава, че от 26 октомври до днес са починали 195 души.

Сред добрите новини е, че се наблюдава и ръст на излекуваните.

От понеделник до момента те са 1813, което с 493-ма души повече отколкото в периода между 19 и 25 октомври. Тук изигра роля и един положителен рекорд, който няма как да не бъде споменат, а именно че на 30 октомври отново само за денонощие броят на излекуваните скочи до 536.

Интересно е да погледнем къде се намира област Русе в национален план за разглеждания по-горе период.

По данни на Регионалната здравна инспекция от 26 октомври до днес в областта са регистрирани 629 случая на COVID-19, което е близо 2.4 пъти повече в сравнение с предходната седмица, когато в региона имаше общо 267 новозаразени.

По този критерии област Русе се нарежда на пето място в страната за съответния период. Преди нея са София (град), Пловдив, Варна и Благоевград. След Русе са Бургас, Стара Загора и Шумен, а с най-малко заболели за изминаващата седмица се оказва Видин – 62 случая.

От месец март до сега най-много заразени с коронавирус в област Русе бяха отчетени на 31 октомври – 132 случая. За съжаление почти всеки ден имаше и починали с положителен PCR тест. От 26 октомври до днес починалите в Русенско са 8 души, което означава, че от началото на пандемията техният брой достигна 37 души. Има и добри новини. Излекуваните за една седмица са 61, което е с 32-ма повече от предходната седмица.

Припомняме, че новите случаи на коронавирусна инфекция се обявяват за изминалото денонощие. През утрешния ден очаквайте обобщена информация за целия период от 26 октомври до днес включително.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в област Русе от началото на пандемията е 1446 души, като активните случаи са 936. Към момента 121 от тях са на болнично лечение, а 815 са поставени под домашна изолация.

Ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари