Осъдиха жена, изтеглила 9000 лева от дебитната карта на своя съседка

4
35-годишната жена от Търговище получи 3 години затвор
35-годишната жена от Търговище получи 3 години затвор

35-годишната жена от Търговище получи 3 години затвор

35-годишна жена от Търговище, предадена на съд с обвинителен акт от Окръжната прокуратура в града, бе призната за виновна за неправомерно теглене на пари с чужда банкова карта. З.А. получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години при строг режим. Освен това Окръжния съд приведе в изпълнение отложено с изпитателен срок наказание от 8 месеца лишаване от свобода по предходно осъждане на подсъдимата.

В края на 2022 година З.А. била помолена от своя съседка, която била трудно подвижна и имала здравословни проблеми, да ѝ помага срещу съответно заплащане. 34-годишната тогава жена се съгласила и през месеците ноември и декември оказвала съдействие нуждаещата се.

При необходимост възрастната жена давала на обвиняемата своята дебитна карта, за да тегли определени парични суми, както ѝ да заплаща покупки или да прави плащания от разплащателната ѝ сметка, в която имало значителна сума пари. Първоначално З.А. изпълнявала стриктно указанията на жената, но бързо решила да се възползва по престъпен начин от това, че имала достъп до платежен инструмент и знаела ПИН кода за опериране със същия. За около месец тя успяла да реализира 24 тегления на различни суми пари без знанието на своята съседка в своя полза. Общата стойност на нанесената щета била 8950 лева.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Варна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари