Осъдиха тризначките за 5000 лева

0
Вяра и Надежда са осъдени да му платят солидарно 5000 лв. за причинените неимуществени вреди
Вяра и Надежда са осъдени да му платят солидарно 5000 лв. за причинените неимуществени вреди

Дело, което заведе продуцентът на „Биг брадър” Никола Тупарев срещу Вяра, Надежда и Любов за клевета, приключи в негова полза на първа инстанция.

Вяра и Надежда са осъдени да му платят солидарно 5000 лв. за причинените неимуществени вреди, а искът срещу Любов бе отхвърлен. Това реши районният съдия Румяна Запрянова, базирайки се на двете експертизи на видеозаписа от телевизионното предаване с участието на тризначките, в което те заявили, че продуцентът им пращал женени мъже и искал да ги прави проститутки в Лондон и Монако, пише Struma.bg.

Нико Тупарев заведе граждански иск за увреждане по чл. 45 от Закона за задълженията и договорите, като претендираше за 20 000 лв. обезщетение. Делото започна при съдия Татяна Маркова, но след като излезе в болнични по майчинство, бе довършено от колежката й Румяна Запрянова. Вещи лица от Института по криминалистика и криминология на МВР бяха натоварени със задачата да проверят за автентичността на записа, дали има изрязвания и добавяния към него, както и да направят идентификацията на образите на тризначките - коя е Надежда, коя е Любов и коя Вяра. Експертите установили, че от тях само Любов не е избълвала в телевизионния ефир клеветническите твърдения, заради което искът спрямо нея не е уважен.

В рамките на процеса бе разпитан адвокат Виктор Серафимов, главен юрист на предаването „Биг брадър”, който свидетелства за душевните болки и страдания на Никола Тупарев, с когото освен в служебни бил и в приятелски отношения. Адвокатът обясни, че твърденията на тризначките в предаването, че Никола Тупарев едва ли не бил организирал престъпна група за трафик на проститутки, се отразили изключително зле на личното му достойнство и професионален авторитет. Той влезе в обяснителен режим - пред роднини, приятели и шефовете на телевизията. Затворил се, спрял да излиза с приятелите си, не ходил на ски и езда и това продължило чак до пролетта на 2015 г. . Клеветите рефлектирали и върху другите предавания, които подготвяли през есента на 2014 -та - „Биг Брадър ол Старс” и „Женени от пръв поглед”.

„Много от участниците се отдръпнаха, тъй като бяха притеснени от думите на тризначките, които бяха емблематични за „Биг Брадър“, разказа свидетелят.

Съдията прецени, че 5000 лв. са достатъчна компенсация за накърнената чест и достойнство на продуцента. Как обаче ще бъде изплатено обезщетението, в случай че остане в сила, след като Вяра, Надежда и Любов са безработни и на процеса бяха защитавани от служебен адвокат, не е ясно.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд.

Източник: Struma.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари