Осъдиха на смърт известен китайски банкер

1
Присъдата е за корупция
Присъдата е за корупция

Присъдата е за корупция

Бившият председател на борда на директорите на China Merchants Bank Тян Хуйю беше осъден на смърт от китайски съд. Присъдата, както съобщава Sözcü, е постановена по дело за корупция.

Точната формулировка на мотивите за налагане на смъртното наказание е "подкуп“ и "злоупотреба със служебно положение“.

Присъдата е произнесена от съда в град Чанди, провинция Хунан, където банкерът е доказан за виновен за получаване на подкуп в размер на 210 милиона юана (около 28,8 милиона долара). Тян Хуйю е злоупотребил с правомощията си не само в China Merchants Bank, но и в дъщерното дружество на банката Cinda Asset Management, съобщава Агенция Фокус.

Банкерът е на 58 години. Той застава начело на банката през 2013 година, което прави China Merchants Bank играч в Топ 4 на най-големите финансови организации в Китай. Той беше обвинен в подкуп през април 2022 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Я.я.я...
    Какви чаровни и обнадеждаващи новини.Това е светъл пример от братски китай.Ами с нашите ко шъ прайме? Депутати,Банкери,Мутрагени,Бъъзззззнисмени? За тях съд? Техните помагачи?
  • 6
    1
    *********
    А Лайнян Дриснян Пръцолян - кога?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари