Осъдиха млад мъж за закана за убийство

0
Инцидентът е станал на автобусна спирка в София
Инцидентът е станал на автобусна спирка в София Снимка: iStock

25-годишен мъж е осъден по повдигнато от Софийска районна прокуратура обвинение за закана с убийство и извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, съобщават от прокуратурата.

На 23.02.2017 г., в периода от 8,50 до 9,00 часа в гр. София, на автобусна спирка по линия 285 в районите на площад „Лъвов мост“, „Сточна гара“ и „Мелницата“ в ж.к. „Хаджи Димитър“, в условията на продължаващо престъпление Дж.Ч. трикратно се е заканил с убийство на И.И.

На 23.02.2017 г., около 08,50 часа в гр. София, на автобусна спирка по линия на № 285 в района на пл. „Лъвов мост”, Дж.Ч. се е заканил с убийство на И.И., като направил жестове, с които целял да покаже какво ще му стори и изкрещял „Ще те заколя!“ и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

Около 08,55 часа в гр. София, след кръстовището на пл. „Сточна гара”, Дж.Ч., шофирайки лек автомобил „Ауди А 6“ след автобус № 285, се е заканил с убийство на И.И., като му правил жестове с показалеца на дясната си ръка около врата си.

Около 09,00 часа в гр. София, на автобусна спирка по линия на № 285 в района на автобусна спирка „Мелницата“ в ж.к.“Хаджи Димитър“, Дж.Ч. спрял лекия си автомобил пред автобус № 285, застанал пред него и извадил от вътрешния джоб на якето си неустановен тъмен пистолет, насочил го към И.И. и направил знак все едно ще стреля. Това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му- - престъпление по чл.144, ал.3, вр. с ал.1 вр. с чл. 26, ал.1 от НК.

На 23.02.2017 г., в периода от 08,50 до 09,00 часа в районите на пл. „Лъвов мост”, пл.“Сточна гара“ и “Мелницата“ в ж.к.“Хаджи Димитър“, Дж.Ч. е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Той паркирал автомобила си на автобусна спирка на пл. “Лъвов мост“.

След като слизащите от автобуса пътници му направили забележка, той започнал да псува И.И. и останалите. Дж.Ч. тръгнал към И.И. и когато последният уплашено се качил отново в автобуса, обвиняемият се върнал в автомобила и започнал да го управлява след потеглилия автобус, като засичал всички автомобили по пътя си, присветвал многократно къси и дълги фарове и свирел постоянно с клаксона.

През цялото време обвиняемият шофирал агресивно и опасно. Когато спрял автобуса на спирка „Мелницата“ в ж.к. “Хаджи Димитър“, Дж.Ч. извадил от вътрешния джоб на якето си неустановен тъмен пистолет и го държал в ръката си, като демонстрирал явно неуважение към присъстващите. Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост и е извършено при управляване на моторно превозно средство - престъпление по чл.325, ал.3, вр. с ал.2, вр. с ал.1 от НК.

Дж.Ч. признавал вината си за двете престъпления и след споразумение, одобрено от Софийски районен съд, е осъден на „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, като изтърпяването на наказанието се отлага за срок от 5 години. Подсъдимият е лишен от право да управлява МПС за срок от 2 години.

Споразумението има последствие на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари