Осъдиха мъж, хванат да шофира дрогиран по пътя Русе - Николово

4
Спътничката му отнесе глоба за притежание на таблетка екстази
Спътничката му отнесе глоба за притежание на таблетка екстази Снимка: Архив

Спътничката му отнесе глоба за притежание на таблетка екстази

Районен съд – Русе призна за виновни осъждания Д. Р. и неосъжданата В. А. в държане на високорискови наркотични вещества, а Д. Р. и в това, че е управлявал МПС след употреба на такива.

На 01.03.2020 г. подсъдимият употребил марихуана и метамфетамин, след което привел в движение „Фиат Пунто“ и го управлявал по пътя Русе - Николово. Освен това, в себе си носел още почти 2 грама от наркотичните вещества на обща стойност 22,42 лв. В колата се возела подсъдимата В. А., която пък имала таблетка екстази.

Автомобилът бил спрян за проверка от полицейски служители, които попитали водачът дали е употребил алкохол или наркотици. Д. Р. признал, че е пушил марихуана и заедно с В. А. доброволно предали намиращите се в тях високорискови наркотични вещества. Шофьорът бил изпробван с техническо средство, което отчело положителен резултат за канабис и метамфитамин. Той заявил, че приема данните и има желание да даде в болнично заведение проби за кръв и урина. Полицаите го отвели в УМБАЛ „Канев“, но там подсъдимият се отказал.

За престъплението държане без разрешение на наркотични вещества, Районен съд – Русе осъди Д. Р. на лишаване от свобода за срок от 1 година и глоба в размер на 2000 лв. За управлението на МПС след употреба на наркотици – същия размер на наказанието лишаване от свобода и 500 лв. глоба. Съгласно закона, двете наказания са групирани, като е определено едно общо, а именно една година лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок и глоба в размер на 2000 лв.

Подсъдимата В. А. е призната за виновна в това, че е държала без разрешение високорисково наркотично вещество (0,35 гр. екстази) на стойност 14 лв., като случаят е маловажен. За това деяние тя е освободена от наказателна отговорност и ѝ е наложено административно наказание глоба в размер на 1000 лв.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Окръжен съд - гр. Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари