Осъдиха крадци на автомобили в Русе

1
Двама души бяха осъдени от Районен съд – Варна за противозаконно отнемане на автомобили
Двама души бяха осъдени от Районен съд – Варна за противозаконно отнемане на автомобили Снимка: forum-varna.net

Двама души бяха осъдени от Районен съд – Варна за противозаконно отнемане на автомобили.

Двамата подсъдими получиха различни наказания, информираха от Районен съд - Варна.

20-годишният К. Д. беше осъден условно на две години и половина лишаване от свобода, отложено с 4 години изпитателен срок. Той следва да търпи и пробационна мярка като провежда задължителни периодични срещи с пробационен служител.

29-годишният П. Й., който има предходна съдимост, получи наказание от 8 месеца лишаване от свобода, което да търпи при първоначален строг режим. Наказанията бяха наложени по силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение.

Самото противозаконно отнемане на коли е извършено в град Русе на 7 ноември 2016 г., след предварителен сговор и в условия на продължавано престъпление – на два пъти, като са били отнети автомобили от една и съща марка. Деянието е извършено чрез използване на техническо средство – специално електронно устройство за въздействие на имобилайзери на автомобили. Двете отнети моторни превозни средства са били открити впоследствие оставени без надзор във Варна, с последвали повреди по тях в областта на заключващите механизми. Деянието не представлява маловажен случай.

Към момента причинените имуществени вреди са възстановени. Двамата подсъдими за различни периоди от време бяха лишени от съда и от право да управляват моторни превозни средства.

Съдебният акт е окончателен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари