Глобиха кмета на Русе за шофиране с превишена скорост

13
Санкцията е наложена на г-н Милков, защото служебният автомобил, с който е извършено нарушението, е собственост на Община Русе, а неин ръководител е кметът
Санкцията е наложена на г-н Милков, защото служебният автомобил, с който е извършено нарушението, е собственост на Община Русе, а неин ръководител е кметът

Кметът на Русе Пенчо Милков е глобен за шофиране с превишена скорост

Оказва се обаче, че зад волана не е бил градоначалникът, а служител на Община Русе. Санкцията е наложена на г-н Милков, защото служебният автомобил, с който е извършено нарушението, е собственост на Община Русе.

Електронният фиш е бил обжалван на първа инстанция, но Русенският окръжен съд е признал, че има извършено нарушение.

Пенчо Милков трябва да заплати глоба от 100 лева и 120 лева за юрисконсултско възнаграждение, защото е собственик на служебното общинско превозно средство.

Решението не подлежи на обжалване

Нарушението е станало на булевард ”България”, където от години шофьорите негодуват заради хаоса с пътните знаци.

Ограниченията се променят непрекъснато от 50 до 80 км в час. Вместо да се регулира по-добре движението, ”Пътна полиция” се възползва от ситуацията и дебне шофьорите на места, където липсват знаци, но скоростта трябва  да се намали драстично.

Общинският служител също е попаднал в този капан. Той преминал през участък по булевард "България", където ограничението е 80 км в час, но не намалил скоростта след пътен възел, който се води за вид кръстовище и ограничението по Закона за пътищата в конкретния случай е 50 км в час.

Липсата на пътен знак за ограничение на скоростта не е спасила общинския служител от електронен фиш с глоба за 100 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари