Осъдиха Брендо на 6 години затвор, той изчезна

0
Властите издирват кокаиновия крал, за да го тикнат зад решетките по присъда за пране на пари
Властите издирват кокаиновия крал, за да го тикнат зад решетките по присъда за пране на пари Снимка: Анелия Николова

Соченият за кокаиновият крал Евелин Банев – Брендо получи окончателна присъда от 6 години затвор, но вече десет дни никой не знае къде е той, за да бъде приведен зад решетките и присъдата да бъде изпълнена.

Брендо е осъден от върховния касационен съд за участие в престъпна група за пране на пари, а решението на магистратите е излязло на 26 април. Заради промените в закона, с които се забрани влезли в сила осъдителни решения да бъдат публикувани, преди осъденият да е  вкаран в затвора, решението все още не е публикувано на сайта на ВКС, пише в-к Монитор, позовавайки се на източници в съдебната система. Самият Банев е на свобода срещу „подписка“ и има наложена преди няколко години забрана да напуска страната.

Това е третата му ефективна присъда в рамките на 1 г. Преди това той бе осъден от Румъния на 10 г. и половина затвор за трафик на 51 кг кокаин и в Италия - на 20 г. по т.нар. афера “Кокаинови крале”. У нас делото му продължи 12 г. Разследването започна през 2006 г. 4 години по-късно то влезе в съда. Освен Банев, подсъдими са бившата му съпруга Моника Добринова, сестра и Десислава Дишлиева, вдовица на разстреляния през май 2005 г. Константин Дишлиев, и братът на Банев - Симо Карайчев. 

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари