Осъдиха 4 души за разпространение на наркотици в Русе

0
Всички наркотични вещества и по четирите дела са отнети в полза на държавата
Всички наркотични вещества и по четирите дела са отнети в полза на държавата Снимка: Dunavmost

Всички наркотични вещества и по четирите дела са отнети в полза на държавата

Различни състави на Окръжен съд – Русе одобриха вчера 4 споразумения между държавното обвинение и защитниците на четирима обвиняеми за държане на наркотични вещества с цел разпространение.

Лицето по първото дело е 54-годишният И. Н., безработен, многократно осъждан, търпял последното си наказание 4 години и 6 месеца лишаване от свобода до 14.12.2022 г. в Затвора Белене. Само 10 дни по-късно му била извършена полицейска проверка, при която от стаята, която обитавал, били иззети хероин на стойност 114,60 лв., електронна везна, два мобилни телефона. Пред Окръжен съд – Русе подсъдимият призна вината си и прие да изтърпи наказание лишаване от свобода за срок от 2 години и 11 месеца при първоначален строг режим. Приспаднато е времето, през което е бил задържан, считано от 23.12.2022 г. до одобряване на споразумението.

На 39 години е обвиняемият по второто дело, който на 08.02.2023 г. също без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – 3,73 грама марихуана на стойност 22,37 лв. Наказанието му е 1 година и 6 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок.

С метамфитамин и марихуана на обща стойност 200 лв. е бил заловен 44-годишният Ц. В. на два пъти в периода 17-18.11.2022 г. в условията на опасен рецидив. Той призна вината си и за още едно престъпление – държане без разрешение на огнестрелно оръжие револвер марка „Ekol“ модел „Viper 2,5“ с калибър 9мм и един патрон. След определянето на отделни наказания по двете обвинения, същите са групирани и Ц. В. ще изтърпи едно общо – лишаване от свобода за срок от 1 година и 4 месеца при строг режим. Приспаднато е предварителното задържане, считано от 18.11.2022 г.

Обвиняемата по последното дело П. Д. е на 28 години, неосъждана. Тя е придобила от Ц. В. и в периода 17.-18.11.2022 г. е държала с цел разпространение 3 гр. метамфитамин и 21 гр. марихуана на обща стойност 198 лв. Наказанието ѝ е 1 година лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок.

Всички наркотични вещества и по четирите дела са отнети в полза на държавата, както и иззетите от обвиняемите револвер, патрон, електронни везни, гриндери, мобилни телефони.

Одобрените от съда споразумения са окончателни и не подлежат на обжалване или протест.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    4
    Осъдени ли?
    А Сяров? Или удобно пак го подминаха?
  • 6
    3
    ювз
    Първият коментатор е пълен шизофреник. Условна присъда за 3,7 грама марихуана е всъщност престъпление срещу личноста. В така неистово желаният шенген в нито една държава няма да получиш присъда за подобно "деяние" освен може би в Унгария, защото и там са твърде прости, като нас, на тази тема.
  • 7
    2
    daskal
    Мишки... И откъде тези мишоци взеха наркотици за огромни суми от по 100-200 лева? Или са ги намерили на улицата?
  • 7
    1
    Безхаберие
    Тровят децата с наркотици а прокуратурата сключва споразумения... Продавал наркотици те му дават условна присъда! Дано децата и внуците на тези прокурори и съдии да станат наркомани!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари