Осъден за блудство не искал да е сред бандити

0
4 години на едно място с бандити са прекалено много и няма да се отразят добре на психиката ми, оплаква се рецидивистът
4 години на едно място с бандити са прекалено много и няма да се отразят добре на психиката ми, оплаква се рецидивистът

Изтърпял половин дузина присъди за кражби, грабежи, изнасилвания и отново осъден на 4 години затвор за опит да блудства насред Чирпан се ожали пред върховния касационен съд за „прекалено тежко наказание“.

Роденият преди 51 години  Атанас Иванов, който за пореден път попаднал зад решетките малко след полунощ на 9 септември м.г., твърди в жалбата си, че извършеното от него спрямо 27-годишна чирпанлийка „не заслужава толкова дълъг престой в килията“, пише Монитор.

Мъжът „напомня“, че оказал пълно съдействие на разследващите, показал им къде е хвърлил ножа, с който  „само плашел“ жертвата си. Освен това задигнатите при така и недовършения опит да изпита „френски ласки“ две вафли и кенче бира стрували едва 2 лева, което не го правело непоправим крадец. 

В жалбата си до ВКС мераклията настоява за преразглеждане на наложеното му наказание от старозагорския  окръжен съд с допълнителния аргумент, че „още при залавянето си поискал да се извини на момичето, но полицаите не му позволили и дори му отнели вафлите и бирата“.

Уважаеми върховни съдии, моля да ми влезете в положението, имам болна майка, за която няма кой да се грижи. Съжалявам за стореното, но то така и не беше сторено, защото госпожицата се развика и стана голямо струпване от хора на мястото, където я заприказвах…“, саморъчно е написал завършилият в детството си 6-и клас насилник. На финала на прошението си Иванов изразил надеждата, че „за поправянето ми ще стигне и година време затвор, ако прецените може и още 6 месеца да прибавите, но 4 години на едно място с бандити – са прекалено много и няма да се отразят добре на психиката ми!“.

В края на ноември състав на ВКС е разгледал жалбата на чирпанлията и е оставил в сила решението на апелативния съд в Пловдив, с което е била потвърдена присъдата на старозагорските съдии за размера на ефективното наказание. От ВКС припомнят, че Иванов е бил на свобода едва 11 месеца, а предходното му престъпление също е било в условията на тежък рецидив.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари