Ортопед от Русе стана „Почетен член на Българската ортопедична и травматологична асоциация“

25
Подобна чест досега е оказвана на неколцина от най-бележитите личности, които са оставили следа в развитието на ортопедията и травматологията
Подобна чест досега е оказвана на неколцина от най-бележитите личности, които са оставили следа в развитието на ортопедията и травматологията Снимка: УМБАЛ "КАНЕВ"

Подобна чест досега е оказвана на неколцина от най-бележитите личности, които са оставили следа в развитието на ортопедията и травматологията

Българската ортопедична и травматологична асоциация /БОТА/ присъди званието ПОЧЕТЕН ЧЛЕН на проф. д-р Пенчо Косев, по време на XV Национален конгрес на БОТА, който се проведе от 29 септември до 2 октомври в Бургас. Подобна чест досега е оказвана на неколцина от най-бележитите личности, които са оставили следа в развитието на ортопедията и травматологията.

Проф. д-р Пенчо Косев е първият лекар придобил професорска титла в Русе. Започва работа в болницата през 1983г., а 6 години по-късно става началник на Отделението по ортопедия и травматология, което впоследствие се преобразува в Клиника.

Сред многото поздравления, които проф. Косев получи, бяха изтъкнати заслугите му за създаването, дългогодишното ръководство и вдъхновението на няколко поколения успешни специалисти по ортопедия и травматология, известни в национален мащаб като „Русенската школа” – всепризната като една от най-добрите в България.

В XV Националния конгрес на БОТА взеха участие над 500 водещи специалисти от страната и чужбина, както и редица изтъкнати имена в световната ортопедия и травматология. Акценти в научната програма бяха съвременните тенденции в ендопротезирането, перипротезните фрактури и инфекции, компютърно навигираната и минимално инвазивна хирургия, комплексните травми на крайниците при деца и възрастни, болести на гръбнака и много други.

Сред най-добре оценените презентации бе и представеният от екип на Клиниката по ортопедия и травматология на Университетска болница „Канев“ доклад с автори доц.д-р Йордан Андонов, д-р Николай Ангелов и д-р Румен Чуров на тема, засягаща съвременното лечение на дисталните бедрени фрактури. Докладът беше изнесен от най-младия член на Клиниката – специализантът д-р Николай Ангелов и бе посрещнат с всеобщо одобрение и поздравления от аудиторията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    3
    Чичко Скруч
    Всичко е пари , а докт. Панайотов му разбира. Ще съсипва болница Канев, като и е сложил за управител милиционер, ще си рекламира здравното заведение с подобен пиар, а русенци, кмет и управа на града или ще плащат или ще се лекуват другаде
  • 15
    2
    Санитар
    Направен измислен професор в Русенския университет и то в катедрата на масажистите, които са на светлинни години от медицинските университети. И познайте кой осъществи напиращите му мераци, защото вече беше и в пенсионна възраст, ами Трактористо. И кой му е наследникът - ами синът на Кондю, бивш пенсиониран работещ в РУ. Неговото синче също напиращо и бързо стана доцент отново катедрата на масажистите и отново с протекцията на горепосочения "местен фактор". Ха да Ви е честит новият почетен член.
  • 20
    1
    Стоян
    Много важна новина,глупава,абсолютна дупка е отделение ортопедия,мизерно и мрьсно място,той обаче велик лекар и пияница,на който оправят грешките в Плевен!Всичките са армия некадьрници!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари