Определиха аркадата на Кубрат за една от най-зловещите в бокса

0

Страховитата аркада, която разцепи лицето над лявата вежда на Кубрат Пулев хоризонтално и вертикално в мача срещу Богдан Дину, е обект на разпалени коментари от медии и специалисти в света на професионалния бокс.

Кобрата извоюва най-драматичната победа в кариерата си, след като се би 4 рунда с шуртяща кръв, но надви румънеца с нокаут, след свирепи три поредни нокдауна, които причини на съперника си до 2:40 минути преди гонга на седмата част на мача в Коста Меса, Калифорния.

"Това е една от най-зловещите аркади, които някога съм виждал с очите си и със сигурност най-тежката, с която ми се е налагало да се справям в живота си."

Признанието е на легендарния кътман (в бойните спортове това е човекът, който третира всички отворени рани по лицето на боеца - много трудна и скъпоплатена професия) в щаба на Пулев - Руди Ернандес, който според всички, станали свидетели на събитията в кървавия двубой в "Хангара", буквално е сторил чудо, за да остави Кубрат не просто в мача, а да го държи работоспособен да го завърши по такъв категоричен начин, предава bTV.

В боксовия свят и въобще в света на смесените бойни изкуства, Ернандес е считан за светило в занаята. Зад гърба му са близо 30 години стаж и майсторите, които умеят да лепят зейналите след удари аркади от неговия калибър, се броят на пръсти.

Американецът прави признанието за изключително тежките мигове, които преживява, третирайки Кобрата в "червения ъгъл" в двубоя срещу Дину, пред коментатора от телевизия ESPN, която излъчваше пряко боксовата гала.

След срещата и победата на Пулев, Ернандес е засипан със суперлативи от приятели и журналисти. Телефонът му загрява до червено от обаждания и поздравления, профилите му в социалните мрежи преливат от възхвали.

А ето и мотото, което хладнокръвният Руди споделя в своя акаунт в Туитър: "Живей така, че всеки ден да има смисъл. Живей така, че да бъдеш, да дадеш разликата в нечий чужд живот. Бъди най-добрата версия на себе си и винаги се цели в звездите. Споделяй от сърце своите знания и умения. Като ги пазиш за себе си, това няма да помогне на никого."

Миналата нощ този мъж бе разликата в живота на Кубрат Пулев. И даде разликата, защото сподели от сърце това, което най-добре умее. Да спре фонтана от кръв, който бе на път да превърне ринга в "Хангара" в касапница.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари