Определиха 10 000 лева гаранция за началника на Пътна полиция - Благоевград

0
Данаил Стоицов засега остава в ареста
Данаил Стоицов засега остава в ареста Снимка: БГНЕС

Окръжният съд в Благоевград определи 10 000 лв. парична гаранция на началника на "Пътна полиция - Благоевград" ст. инсп. Данаил Стоицов. 

Това каза адвокатът на обвиняемия Иван Чолаков след днешното заседание, предаде "Фокус".

Стоицов засега остава в ареста. 

В тридневен срок защитата или прокуратурата може да обжалват наолжената мярка за неотклонение. След изтичнаето на срока ще стане ясно дали гаранцията е допустима за семейството на Стоицов, обясни адвокат Чолаков.

Припомняме, че след специализираната акция на сектор „Вътрешна сигурност“ и Специализираната прокуратура в „Пътна полиция“ – Благоевград, която се проведе на 22 май, бяха повдигнати обвинения на трима души. Единият е Данаил Стоицов, началник на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Благоевград, на когото са повдигнати обвинения за четири престъпления – вземане на подкуп, използване на служебно положение, незаконно държане на огнестрелно оръжие и превишаване на правата си, чрез осигуряването на полицейски конвой за движението на тежкотоварна машина с извънгабаритна техника. Ст. инсп. Стоицов е в ареста от акцията до момента, като на 5 юни 2018 година Софийски апелативен съд взе решение той да остане в ареста.

Другото лице, което е привлечено като обвиняем, е Бойко Шарков. Неговото обвинение е за подкуп, в който е участвал като помагач, улеснил е умишлено обвиняемият Данаил Стоицов да поиска и получи от различни лица подкуп. Бойко Шарков е освободен с парична гаранция в размер на 7000 лв.

Третият обвиняем е Никола Доганджийски, който според обвинението умишлено е улеснил ст. инсп. Стоицов да приеме пари, вещи и услуги с имуществен характер. Той създал условия за намиране на лица, желаещи да регистрират и идентифицират пътни превозни средства, както в гр. Благоевград, така и в и пунктовете за регистрация на ППС в РУ – Петрич и РУ – Гоце Делчев.

В нарушение на утвърдените правила били предоставяни регистрационни номера за МПС и ремаркета, теглени от тях, с комбинация от цифри по желание. Никола Доганджийски провеждал срещи и преговори, лично участвал в тях, както и уговарял размера на подкупа. Третият обвиняем е с определена парична гаранция в размер на 6000 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари