Оперни певци пяха в небето над Русе

0
Оперни певци пяха в небето над Русе
Видео: БГНЕС

Уникална оперна изява в небето събра русенци на площада в центъра на града. В продължение на половин час двама от водещите солисти на Русенска опера пяха популярни мелодии, качени на балони във въздуха.

В експеримента, който бе част от фестивала за съвременна градска култура "Аз, градът", се включиха сопраното Владислава Гарвалова и тенорът Петър Костов, които са семейство и в живота. Докато те бяха във въздуха, на земята им акомпанираха музиканти от оркестъра на операта.

"Чувството е много вълнуващо, определено не ти се случва всеки ден – да летиш във въздуха и да пееш любими оперни изпълнения. Щастлива съм много. Вярно е, че не е като да си на земята и да имаш контакт с оркестъра. Доста е фрапиращо в първия момент, но се свиква, от слушалките дава комфорт. Така че експериментът не е толкова страшен. Трудности нямаше според мен, беше единствено удоволствие. В крайна сметка това, че си в небето, ти е доста приятно", сподели Владислава Гарвалова.

До последно не се знаеше дали събитието ще се състои, тъй като вятърът притесняваше техниците по балоните. В крайна сметка времето утихна и позволи въздушното шоу в небето да се състои.

"Честно казано, притесненията бяха главно на партньора ми, защото той има малко страх от високо, но аз лично нямам. Точно обратно, напротив, дори исках да ни качат по-нависоко, но нямаше възможност", каза с усмивка певицата.

Двамата певци представиха "Наздравица" от операта "Травиата", "Лятно време" на Гершуин, испанската песен "Беса ме мучо" и канцонетата "О, соле мио", аплодирани горещо от многобройната публика.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари